Trotinetele electrice oferă marele avantaj de a fi capabile sa se plieze la o dimensiune redusa. Acest lucru este rezultatul unei îmbinări mecanice suplimentare care este inclusă, de obicei lângă sau deasupra roții din față, și permite diminuarea considerabilă a dimensiunii generale a trotinetei electrice. Trotinetele electrice au un design solid, conceput pentru a se asigura ca in timpul deplasarii nu se produce plierea nedorita si ca deplierea nedorita nu se intampla in timpul stocarii. Se recomanda verificarea rezistentei sistemului de pliere a trotinetei inainte de fiecare utilizare, pentru a se asigura ca toate imbinarile functioneaza conform proiectarii.
Toate trotinetele electrice au in comun un lucru: au parti in miscare, acumulator, accelerometru, manete de franta, cabluri de frana, placute de frana. Orice componenta in miscare creeaza frecare si poate fi, in timp, predispusa la uzura. Ungerea pieselor esentiale, cum ar fi rulmentii, rotile sau etrierele va ajuta la reducerea cantitatii de frecare acumulata pe intreaga durata a ciclului de viata al trotinetei dumneavoastra.
Consultati manualul de utilizare pentru a intelege care este cel mai bun tip de lubrifiant pentru produsul dvs. Ca regula generala, lubrifierea ar trebui sa se faca cel putin o data pe luna pentru utilizare obisnuita si poate de doua ori in cazul utilizarii zilnice.
Similar cu problema frecarii, dispozitivele de fixare, cum ar fi suruburile si buloanele, trebuie sa faca fata uzurii constante. Vibratiile resimtite de catre o trotineta electrica in timpul deplasarii sunt cauza slabirii suruburilor si altor elemente de fixare. Acesta nu este un proces care se intampla repede, deci nu este nevoie sa verificati zilnic. Buna practica impune ca acestea sa fie verificate inainte de prima utilizare si apoi sa efectuati un control o data pe saptamana. Daca sunt identificate probleme, este posibil sa fie necesar sa ajustati frecventa cu care o verificati, precum si sa efectuati verificari mai detaliate pentru a asigura functionarea corespunzatoare.
NU RECOMANDAM FOLOSIREA TROTINETEI ELECTRICE SUB 30% BATERIE PE O PERIOADA MAI LUNGA!
PE TIMPUL IERNII INCARCATI TROTINETA CEL PUTIN ODATA PE LUNA PENTRU O VIATA CAT MAI LUNGA A BATERIEI!
In cazul in care va deplasati cu trotineta electrica si descarcati 25% din acumulator, ar trebui sa incepeti imediat incarcarea dupa ce va opriti.
Asigurati-va ca utilizati numai incarcatoare aprobate. Trotinetele electrice vin cu o gama larga de tipuri de acumulatori cu dimensiuni diferite, ceea ce face imposibila o solutie de incarcator universal. Folosind incarcatoare mai vechi, incarcatoare de la alte trotinete electrice sau incarcatoare din surse neaprobate riscati sa deteriorati acumulatorii. Acestia sunt definiti de mai multe valori diferite, insa cele mai importante sunt Amperi-Per-ora (Ah), Putere (W) si Tensiune (V).
Nu toate trotinetele electrice au sisteme de franare bazate pe un sistem de cabluri. Daca totusi trotineta dvs este prevazuta cu astfel de sistem de franare, trebuie sa verificati la fiecare utilizare functionalitatea acestuia. Aceste masuri de precautie pot fi la fel de simple precum conducerea catorva metri pe trotineta si efectuarea unui “control al franarii”, in cazul in care aplicati franele in mod agresiv. Aceasta practica va asigura o plimbare mai sigura si va atrage atentia asupra eventualelor probleme de franare intr-o situatie in care functionarea defectuoasa ar putea avea un impact ridicat asupra sigurantei dumneavoastra.
Indiferent daca trotineta electrica foloseste frane cu tambur, frane pe disc, va implica utilizarea placutelor de frana. Acestea sunt partile care aplica frecare pe roata in miscare intr-o maniera care are ca rezultat viteza de incetinire. Placutele de frana se vor toci treptat pe parcursul utilizarii trotinetei electrice. Aceasta uzura este un eveniment normal, desi trebuie sa fiti intotdeauna atenti sa verificati modul in care se produce. Aceasta inseamna ca, de obicei o data pe saptamana, trebuie sa faceti o inspectie vizuala a placutelor de frana ale trotinetelor electrice pentru a va asigura ca acestea sunt inca in conditii rezonabile. Daca incepeti sa auziti un sunet metalic sau daca observati ca franele dvs. par a fi mai putin receptive, ar trebui sa verificati imediat placutele de frana.
Asigurati-va ca anvelopele trotinetei electrice sunt in stare buna de functionare pentru a garanta siguranta in timpul functionarii si longevitatea trotinetei electrice. Unele modele utilizeaza o anvelopa gonflabila tip tub la interior, in timp ce altele utilizeaza o anvelopa compozita solida care nu necesita prea multa intretinere. Primul pas in ingrijirea anvelopei trotinetei electrice il reprezinta consultarea manualului de utilizare si determinarea tipului de pneu folosit.
Anvelopele trotinetelor electrice au nevoie de mentenanta diferita fata de cele auto. Presiunea aerului (PSI) pe care o necesita anvelopa este indicata pe peretele lateral. Verificati si asigurati-va ca anvelopele trotinetei electrice au presiunea aerului recomandata inainte de fiecare utilizare. Daca observati ca trebuie sa umpleti anvelopele mai frecvent, ar trebui sa verificati daca exista intreruperi sau resturi intre anvelopa si janta. Chiar si cea mai mica deschidere poate elibera suficient aer pentru a produce conditii periculoase.
Daca trotineta electrica are un design de roti compozite, nu trebuie sa va faceti mari griji in legatura intretinerea acestora.
Suprafata anvelopei si profilul acesteia ajuta trotineta electrica sa isi mentina cursul pe diferite suprafete, cum ar fi asfalt, piata cubica, trotuar umed sau iarba. Banda de rulare a anvelopei este considerata adancimea modelului texturat aflat pe exteriorul anvelopei. Acest profil permite o frecare mai mare intre anvelopa si drum. Dupa un timp, veti observa ca suprafata de rulare incepe sa devina mai putin profilata. Atunci cand suprafata de rulare atinge o distanta de aproximativ 2 mm, este semn ca trebuie inlocuita anvelopa.
Consultati manualul de utilizare pentru a determina marimea si tipul anvelopei pe care o utilizeaza trotineta electrica. Un alt sfat cu privire la intretinerea anvelopelor il reprezinta inlocuirea acestora la 500km de rulare.
Verificati performanta inainte de fiecare deplasare! Acest sfat vine ca o combinatie a celor mai multe puncte cheie discutate in acest ghid. Intretinerea adecvata a trotinetelor electrice poate fi asigurata prin inceperea unei verificari inainte de deplasare, similar cu ceea ce fac pilotii inainte de decolare. Indiferent de cat de inalta este trotineta dvs. si indiferent de cat de multa atentie i-ati acordat – surprize pot aparea in orice moment.
Suport clienti Program: Luni - Vineri 08:00 - 12:00 / 13:00 - 17:00
0215553934 0723110511 comenzi@doctortrotineta.ro